Radšej korunu...

augusta 03, 2017

Milí (najmä) slovenskí čitatelia, ahojte!
Dnes chcem rozoberať tému, ktorá mi už pekne dlho leží v žalúdku. Vlastne je to od doby, kedy začala byť aktuálna. Presne od toho dňa, kedy som minula svoj eurobalíček (dovetdy bolo "fasa" mať toľko "drobných" len tak). Určite ste si všetci všimli, že od doby, kedy máme euro je všetko nekresťansky drahé. Chápem, a uznávam že je treba sa pohnúť vopred s modernou spoločnosťou, ale myslím si, že našu drahú korunku sme si nechať mohli.

A teraz, prečo ma to vlastne tak s**ie? Pamätáte si dobu, keď vám mama dala vreckové 10 korún? Niečo dobré ste si kúpili, a keď vám aj jedna koruna zostala, ešte stále ste si za ňu vedeli kúpiť aspoň cukrík či žuvačku. A viete si predstaviť, že by ste dnes nabehli do obchodu s tromi centami? asi by ste hľadali niečo v tejto cene márne. Ešte aj rohlík stojí 5-6 centov. Predajcovia sú tí, ktorým sa euro oplatí. Kedysi stál najdrahší keksík 15 korún, dnes je to normálne, že v prepočte stoja takmer všetky viac ako 15 korún. A to, bohužiaľ, na niektorých sa dosť očividne zmenila kvalita k horšiemu, no cena aj tak porástla.

A čo je ešte horšie, kedysi ste išli do baru/krčmy/iného zábavného podniku s 20 korunami a prišli ste domov v skorých ranných hodinách a boli ste riadne "pod parou", a s 20 korún vám ešte aj ostalo. Dnes idete von s 20 eurami, chcete si vypiť a nielenže idete domov skôr, pretože už ste minuli všetky peniaze, ale ešte k tomu ste aj triezvy. Dať vyše 30 korún za poldecák čohosi zmiešaného ("pančovaného") s vodou, prepáčte, kde to žijeme?

(a nehovoriac o ľuďoch, ktorí sa nedokážu naučiť slovo "euro" skloňovať - dostaneš 200 euro a hotovo! píli mi to uš...)

Neprotestovala by som, keby sa pomerne so zvyšovaním cien zvyšovali aj platy. Lebo jeden si dvakrát rozmyslí, či sa pôjde zabaviť aspoň raz do mesiaca, alebo sa na to radšej vykašle a poriadne sa naje. Nuž, milé euríčku, u mňa nemáš šancu!

Aký je váš názor? A ak ste Čech, myslíte si, že by bolo fajn mať euro?

You Might Also Like

0 komentárov

#follow me on instagram