MANGA | Dengeki Daisy

augusta 22, 2017

Počet kníh/kapitol: 16 kníh/80 kapitol
Žáner: hackerstvo, shoujo, romantika, komédia, školský život
O mange z iných stránok:Akihabara|myanimelist|wikia|wikipedia
  • Stručný dej:
Keď Teru zomrel jej milovaný starší brat, zanechal jej iba jednu vec - mobilný telefón. V mobile sa nachádzal tajomný kontakt s menom Daisy. Pred tým, než jej brat zomrel, povedal Teru, že na Daisyho sa môže vždy spoľahnúť. Od tej doby takmer denne píše Teru maily svojmu záhadnému Daisymu. Všetko sa však zmení, keď sa v škole stretne s novým školníkom Kurosakim a musí sa stať jeho pomocníčkou (alias slúžkou). V tom čase na škole vyčína neznámy hacker. A s týmto incidentom má niečo spoločné práve Daisy. Teru sa totiž dozvedá, že jej milý Daisy je bývalý hacker! A tak je vtiahnutá do nebezpečného sveta hacker, vďaka ktorému však spozná mnoho priateľov a zažije mnoho príjemných aj nepríjemných situácií.
  • Postavy:
Hlavnou postavou je stredoškoláčka Kurebayashi Teru,ktorej po smrti brata ostal iba mobil s kontaktom na záhadného Daisyho. Je to typická predstaviteľka shoujo mangy - tzn chudobná sirota, ktorá je priateľská ku každému a dokáže sa spriateliť aj z ľuďmi z vyššej spoločenskej vrstvy a zmeniť ich povýšenecké správanie. Jej záľubou je ukazovanie pupku a vyslovovanie vety: Splešať Kurosaki!
Kurosaki Tasuku je novým školníkom na strednej škole, ktorú navštevuje Teru. Hoci sa mu pracovať veľmi nechce. Preto je rád, že si našiel poskoka - Teru, ktorá robí väčšinu jeho práce za neho. Jeho život však Teru až priveľmi ovplyvní, a od základov zmení.
Daisy je Terin známy na telefóne, s ktorým si denne mailuje. Je to bývalý hacker, ktorý sa snaží napraviť sa a zbaviť sa hriechov z minulosti. Bol to kamarát a kolega Terinho zosnulého brata.
  • Moje postrehy z mangy
- nechápem, prečo Teru stále ukazuje pupok, to je nejaká japonská zábavka?
- na shoujo mangu je tu nezvyčajne málo bishíkov (tj. pohľadných mladých mužov)
- manga je zaujímavá najmä tým, že nejde o typickú shoujo mangu, dej je z online-kriminálneho prostredia a je v ňom viac akcie ako typickej "cukríkovej" atmosféry
- páči sa mi "product-placement" v mange, keď sa to autorka snaží zakamuflovať zmenením nejakého písmena (to je ako "fejkové" produkty z Číny)
Na záver náhľad na plačúceho Kurosakiho, ktorý možno inšpiruje k prečítaniu mangy ♥
zdroj obrázku

You Might Also Like

0 komentárov

#follow me on instagram