MANGA vs. ANIME│Kaichou wa Maid-sama!

augusta 06, 2017

Anime
Počet dielov: 26
O anime/mange z iných stránok: Wikipedia | MyAnimelist | Wikia | Akihabara
Manga
Počet kníh/kapitol: 18 kníh/85 kapitol
Žáner: shoujo, romantika, komédia, školský život
Stručný dej:
Anime/manga:
Stredná škola Seika ešte donedávna bývala chlapčenskou školou, no stala sa zmiešanou. Na čele študentskej rady teraz stojí horkokrvná Ayuzawa Misaki, ktorá neznáša chlapcov a preto sa snaží spraviť zo školy prívetivejšie miesto pre dievčatá. Voči chlapcom na škole sa správa despoticky, vyžaruje obrovskú autoritu ba až strach. No má aj svoju druhú stránku, ktorú nechce aby sa ktokoľvek zo školy dozvedel. Pracuje totiž ako servírka v Maid kaviarni! Jej život sa celkom zmení, keď jej tajomstvo objaví školský idol Usui Takumi. Od toho dňa už nič nebude také, ako bolo doteraz. Nie je jednoduché určiť, kde presne pokračuje manga, nakoľko niekoľko vecí z mangy nebolo v anime, ale manga pokračuje približne v kapitolách 32 - 35. V manga môžeme vidieť, ako sa ďalej vyvíja vzťah medzi Usuiom a Misaki po tom, ako Misaki zisťuje tajomstvo o minulosti Usuia a najmä jeho rodiny. Čaká ich ťažká skúška ich vzťahu, ktorú musia prekonať. Či sa im to podarí, sa dočítate v tejto skvelej mange! :)


Postavy:
Hlavnou postavou je Ayuzawa Misaki, predsedkyňa na škole Seika, nazývaná tiež diablom.Kvôli jej tcovi, ktorý opustil ju, jej mamu a mladšiu sestru keď bola malá a zanechal im dlhy, nenávidí chlapcov a dáva im to veľmi pocítiť. Všetko sa však zmení, keď stretne Usuia. Je veľmi priateľská voči dievčatám, múdra a najmä veľmi pracovitá. A veľmi roztomilá v rôznych oblečkoch :)
Usui Takumi, krycie meno úchylný mimozemšťan, spolužiak Azuyawy a tiež jej stalker. Keď zisťuje Misakino tajomstvo, jeho život sa začne sústrediť na Maid kaviareň a všetko čo súvisí s maidkami. Je školský idol, no o iné dievčatá sa nezaujíma a odmieta ich vyznania. Je dokonalý vo všetkom čo robí, nech je to varenie, hra na hudobný nástroj, učenie, šport, skákanie z výšok a pod.
V príbehu, ako je tento, pochopiteľne nesmie chýbať ani milostný trojuholník. Do toho zapadá Misakin priateľ z detstva, Shintani Hinata, milovník dobrého jedla a najmä milovník Misaki. Už od detstva je do nej zamilovaný a to je dôvodom príchodu na školu Seika. Je veľmi pracovitý a starostlivý.
Vedľajších postáv tu máme mnoho, najlepšie kamarátky Misaki - Honoka a Sakura, kolegyne z maid kaviarne, ktorých mená si žiaľ všetky nepamätám a internetová fotomodelka Aoi Hyoudou, ktorá skrýva viac, než by ste od nej čakali.

Moje postrehy z anime aj mangy
- Usui mi na začiatku mangy prišiel kresbou ako veľmi mladé decko, oproti anime vyzeral mladšie a až tak sa mi nepáčil, no po niekoľkých kapitolách bol mužnejší a pohľadnejší
- ak máte radi úplne dokončené mangy s absolútnym happy-endom, toto je to pravé pre vás!

Opening a ending

A nakoniec, nakoľko je Usui môj vysnívaný muž, tu mám bonus pre všetkých, ktorí ho milujú rovnako, ako ja: 50 Odtieňov Usuia Takumiho (dobre, nie je ich 50, ale to by už bolo trochu moc, nie? Aj keď, ani priveľa Usuia nie je dostatok Usuia). Zdroje scanov mangy sú najmä anime-manga.cz a s2scanlations.com, na oboch si môžete mangu prečítať. Povystrihovala som svoje obľúbené výrazy, obzvlášť rada mám ten psí výraz ♥




























You Might Also Like

0 komentárov

#follow me on instagram