MANGA vs. ANIME│Vampire Knight

augusta 03, 2017

Anime
Počet dielov: 2 série, každá po 13 epizód = 26 dielov
O anime/mange z iných stránok: Wikipedia | MyAnimelist | Wikia | Akihabara
Manga
Počet kníh/kapitol: 19 kníh/93 kapitol + Vampire Knight: Memories (stále vychádza), zatiaľ 2 knihy/11 kapitol
Žáner: shoujo, romantika, dráma, upíri
Stručný dej:
Anime/manga:
Pre zachovanie mieru medzi upírmi a ľuďmi, a tiež začlenenie upírov do spoločnosti bola založená Cross akadémie, kde spolu existujú dve triedy - Nočná a Denná. V dennej študujú obyčajní ľudia a v tej nočnej upíri. A hoci študenti dennej triedy nevedia, že ich spolužiaci z nočnej triedy sú upíri, toto prímerie funguje. Na bezpečnosť na akademickej pôde dozerajú prefekti - Zero Kiryuu a Yuuki Cross, riaditeľove "deti". Oboch ich spája krvavá minulosť. Oboch ich rodičov zabili upíri. Jediné, na čo si Yuuki pamätá bol deň, kedy ju zachránil Kaname Kuran, upír, ktorý teraz študuje v nočnej triede. Od toho dňa je do neho Yuuki beznádejne zamilovaná. A potom tu je Zero, ktorý sa jedného dňa dostal do života Yuuki a odvtedy je medzi nimi silné puto. No obaja majú tajomstvo, ktoré raz muselo byť odhalené.
Manga: Tam, kde končí anime, pokračuje manga v 47 kapitole. No odporúčam prečítať si mangu, nakoľko vysvetľuje veci, ktoré v anime neboli dobre podané/boli zmenené. Upozorňujem, že nasledujúce informácie obsahujú spoiler/prezradenie deja! Manga pokračuje ďalej v príbehu, ktorý nebol dokončený v anime a teda, kam spolu Yuuki a Kuran odišli. Po úteku sa spolu ukryli v sídle Kuranovcov a stali sa partnermi/snúbencami. No pravda je, že Kuran nie je taký milý upír, ako si Yuuki naivne myslela. Väčšinu času nie je doma a Yuuki trápia rôzne otázky. Keď Kuran uzná, že je najvyšší čas, uvedie Yuuki do spoločnosti upírov ako čistokrvnú "princeznú". No potom sa stane niečo nečakané, a ich cesty sa budú musieť rozdeliť. No na scénu sa oäť vráti Zero, a celý milostný trojuholník sa zamotá. Manga taktiež ukazuje príbehy aj vedľajších postáv, upírov.
Ďaľšie spoilery!! Ak Vás zaujíma, ako to celé dopadne a ešte stáe Vám nebude stačiť koniec mangy, máte šťastie, lebo po dlhých rokoch čakania vychádza nová manga Vampire Knight Memories, ktorá sa odohráva po 1000 rokoch od Kuranovho spánku v ľadovej hrobke, kedy Yuukine deti vysvetľujú všetko, čo sa počas 1000 rokov dialo.

Postavy:
Hlavnou postavou je Yuuki Cross, prefektka a teda ochrankyňa mieru na škoe Cross Academy. Žije si pomerne šťastný život so svojim adpotívnym otcom a tiež riaditeľom akadémie a Zerom, ktorý je ako jej brat. Pokľudný život sa však skončí, keď sa dozvie Zerovo tajomstvo a taktiež keď sa začne zaujímať o to, čo sa dialo pred 10timi rokmi, pre tým dňom, ktorý si pamätá ako svoju prvú spomienku. Yuuki je dobrosrdečná postava, ktorá neodlišuje upírov a ľudí, za každých okolností chce mier a najmä stráviť svoj život o boku Kurana.
No Zero Kiryuu, potomok lovcov upírov a majiteľ zbrane Bloody Rose, chce Yuuki urobiť rovnako šťastnou. Narozdiel od Yuuki si presne pamätá, čo sa mu pred niekoľkými rokmi v detstve stalo, ako čistokrvná upírka vyvraždila jeho rodinu a jemu samotnému ublížila nevídaným spôsobom. Preto je voči nočnej triede skeptický a najmä Kurana Kanamenho nemôže kvôli jeho čistokrvnosti vystáť. Veľmi dobre si však uvedomuje, ak vzťah má voči nemu Yuuki a preto ho toleruje. Zero je skvelý lovec, nádejný kandidát na vyší post v loveckej organizácií. Nemá veľa priateľov medzi ľuďmi, nakoľko je voči ostatným (okrem Yuuki) chladný.
Teraz tu máme mnohokrát spomínaného čistokrvného upíra, "vodcu" upírov Kanameho Kurana, ktorý má najvznešenejšiu krv zo všetkých. Už od začiatku príbehu je veľmi tajomný, jeho minulosť je neznáma a dozvedáme sa ju až v mange. V anime vidíme najmä jeho milú a nežnú stránku vo vzťahu k Yuuki. Skrýva však mnoho tajomstiev. Je to pohľadný muž a je len na vás, či sa do neho zamilujete rovnako ako Yuuki, alebo si vyberiete striebornú stranu.
Ďalšími dôležitými postavami sú upírí spoločníci Kurana, Ruka, Hanabusa a Cain, ktorí ho verne nasledujú ako vĺčatá vodcu svorky. Potom je tu najlepšia kamarátka Yuuki, Yori, ktorá si však zohrá svoju dôležitú úlohu najmä v mange.
Moje postrehy z anime aj mangy
- myslím, že ak by som si mala vybrať medzi Twilightom a Vampire Knight, moja voľba je jasná
- musím sa priznať, že hlavným dôvodom, prečo som pretrpela niektoré nezáživné kapitoly mangy bol Zero, ktorého milujem (ok, mám už skoro 21 ale z tohoto zamilovávania sa do kreslených postáv asi nikdy nevyrastiem, zabite ma), a celú dobu som zástancom strany YuukixZero.
- na mange ma štve, že aj keď v nej prebehlo veľa veľa rokov, viac než tisíc, Yuuki je stále rovnaké decko ako bol na začiatku, nevidno na nej žiaden progres, rovnako aj v jej citoch, niekedy som mala chuť na to, aby ju niekto zastrelil, najepšie Zero
- v mange nebolo nijakým spôsobom vysvetlené, ako rastú a dospievajú upíri, čo ma celkom iritovalo, keďže Yuuki ani po 1000 rokoch nevyzerá rozdielne no jej dieťa rastie ako z vody
- ak vás trochu zaujíma osud vedľajších postáv ako Hanabusy či Yori, určite si prečítajte aj novú mangu Memories, je skvelá! a najmä ak ste ako ja fanúšik Zera a Yuuki :)
Opening a ending - myslím, že oba openingy aj endingy tak nejak pripomínajú upírsku tématiku a do anime sa skvelo hodia
Vampire Knight
Vampire Knight Guilty
Na záver tu mám ešte nádherného Zera z mangy Vampire Knight: Memories, kto by ho nemiloval? :)

You Might Also Like

0 komentárov

#follow me on instagram